Zo zorg je op een veilige manier voor een goed rendement!

Om ervoor te zorgen dat je in onverwachte situaties geld beschikbaar hebt, is het belangrijk dat je zorgt voor spaargeld. De meeste mensen kiezen er daarom voor om maandelijks geld apart te zetten. Als je al een lange periode met weinig tegenslagen te maken hebt gehad, kan het zijn dat dit spaarpotje aardig groot is geworden. In dat geval kan je ervoor kiezen om dit veilig op een rekening te laten staan, maar daarnaast ook voor het verdienen van geld met geld. 

 

Investeer in vastgoed

 

Als je een flink vermogen hebt opgebouwd, dan kan  het zeer interessant zijn om in te investeren in vastgoed. Dit kan gaan om vastgoed in eigen land, maar ook in het buitenland. Het voordeel van vastgoed is dat het in de meeste gevallen in verloop van tijd in waarde stijgt. Een ander voordeel ervan is dat je de mogelijkheid om het te verhuren. Zo zijn er in Nederland erg veel mensen die een huis hebben gekocht en deze voor een vast bedrag per maand verhuren. Door het verhuren van je woning, kun je inversteren in je vastgoed. Hierdoor heb je de mogelijkheid om winst te maken op je eigen woning.

 

Zorg voor een uitgebreide beleggingsportfolio

 

Er zijn wereldwijd genoeg mensen die continu geld proberen te verdienen op de aandelenmarkt door te speculeren. Het nadeel hiervan is dat je totaal geen zekerheid hebt en de kans dat je geld verliest net zo groot is als dat je geld verdient met de aandelen. Als je graag een gunstig rendement wilt behalen, dan is het belangrijk dat je de tijd neemt om een beleggingsportfolio te maken met daarin verschillende bedrijven. Probeert het geld zoveel mogelijk te spreiden en mik op een vast rendement per jaar. Een methode om hier geld mee te verdienen zonder dat je handmatig elk bedrijf moet afgaan, is door etf’s te kopen. 

 

Wat zijn etf’s?

 

Wat zijn etf’s is een vraag die door velen wordt opgezocht via het internet. ETF’s kun je vergelijken met een beleggingsfonds. Het voordeel hiervan is dat je beleggingen zeer gespreid zijn. De waarde van de ETF volgt de koers van een bepaalde index. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan AEX. Het verschil met een beleggingsfonds is voornamelijk dat ETF’s passief zijn. Hierbij hoeft er geen actief beheer plaats te vinden en daardoor zijn de kosten stukken lager. Daarnaast zijn ETF’s flexibeler verhandelbaar waardoor er sneller geanticipeerd kan worden als er zich een verandering voordoet in de markt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *