Geen categorie

Werken klamboes echt?

Klamboes fungeren als een fysieke barrière om te voorkomen dat muggen toegang krijgen tot uw slaapgedeelte. Het superfijne polyester gaasnet voorkomt dat kleine insecten binnendringen. Alle Pyramid-klamboes hebben 300 gaten per vierkante inch, wat bijna het dubbele is van het aantal dat wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Wat zijn de voordelen?

Klamboes zijn veel effectiever in het voorkomen van malaria dan onbehandelde netten. Eerder werd gezegd dat onbehandelde netten slechts ongeveer de helft van de bescherming bieden van netten die met insecticide zijn behandeld. Professor Janet Hemingway van de Liverpool School of Tropical Medicine zei onlangs in het radioprogramma Life Scientific: “een onbehandeld net geeft je slechts 10% van de bescherming van een behandeld net”. Onze klamboe rond is behandeld met de krachtige Zi-technologie, een langdurige insectendodende behandeling die permethrin combineert met een uniek bindmiddel. Permethrin heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van veiligheid en wordt al tientallen jaren gebruikt. Het wordt door de WHO aanbevolen als insecticide voor muskietennetten, waardoor insecten worden afgeschrikt om door het net te bijten en het aantal insecten in een kamer wordt verminderd. Onbehandelde netten zorgen ervoor dat muggen door het net kunnen bijten, terwijl muggen onmiddellijk worden gedood bij contact met een behandeld net.

Waarom?

Als u naar een regio reist waar er een hoog risico is op malaria of andere door insecten overgedragen ziekten, is het belangrijk om een behandeld klamboe mee te nemen. Antimalariapillen zijn niet 100% effectief. Elk jaar treft malaria de helft van de wereldbevolking en veroorzaakt meer dan 627.000 doden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *