Welk rolgordijn heb jij nodig? 

Het rolgordijn is een erg populaire vorm van raamdecoratie in Nederland. Bij het kiezen van een rolgordijn moet jij goed weten welke verschillende rolgordijnen er precies zijn. Elk type gordijn heeft een ander doel en hier moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een rolgordijn. 

Verduisterende rolgordijnen 

De naam zegt het al, maar verduisterende rolgordijnen laten geen licht door. Naast het feit dat de zon ‘s morgens niet naar binnen kan schijnen is het ook prettig dat niemand naar binnen kan kijken. Deze rolgordijnen zijn vooral perfect voor in de slaapkamer zodat jouw kamer helemaal donker wordt tijdens het slapen. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen 

In tegenstelling tot de verduisterende rolgordijnen, laten deze gordijnen wel een gedeelte van het licht door. Bij deze gordijnen is het ook het geval dat je niet naar binnen kijken.

Deze gordijnen zijn handig in kamers waarbij je niet helemaal in het donker wilt zitten, maar wel een beetje van het zonlicht wilt tegenhouden. 

Dakraam rolgordijnen 

Het spreekt voor zich, maar deze rolgordijnen zijn bedoeld voor dakramen. Deze bevinden zich vooral op zolder omdat het hierbij meestal gaat om schuine dakramen. Bij deze gordijnen is het handig om de rolgordijnen op maat te laten maken. 

Duo rolgordijnen 

Duo rolgordijnen hebben in plaats van één stof een dubbele stof. Deze gordijnen bevatten zowel transparante als niet-transparante delen en dit kun je langs elkaar schuiven. Het fijne hieraan is het feit dat je hierdoor zelf kunt kiezen hoe de lichtinval in de kamer is. 

Transparante rolgordijnen 

Transparante gordijnen hebben een dunnere stof dan lichtdoorlatende gordijnen. Dit betekent dus dat je door de gordijnen heen naar binnen kan kijken. Het voordeel van deze rolgordijnen is vooral dat er voldoende lichtinval is, maar dat er geen fel zonlicht naar binnen schijnt. Niet iedereen vindt dit prettig, maar in veel gevallen zijn transparante rolgordijnen ideaal. 

Draaikiepramen rolgordijnen 

Deze rolgordijnen zijn bedoeld voor draaikiepramen. Bij draaikiepramen is het in meeste gevallen niet praktisch om normale gordijnen op te hangen. Daarom is het beter om hier rolgordijnen voor te gebruiken. Bij deze gordijnen heb je keuze uit de hiervoor genoemde verduisterende, lichtdoorlatende of transparante gordijnen. 

 

Op basis van deze informatie kun je makkelijker een keuze maken bij het kiezen van een rolgordijn. Als je erachter bent gekomen welk type rolgordijn je wilt kopen, ben je er nog niet. Vervolgens moet je naar allerlei verschillende dingen kijken om het perfecte rolgordijn te krijgen. Echter, je bent al goed op weg wanneer je weet wat voor soort rolgordijn je wilt kopen. En zoals men zegt is een goed begin het halve werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *