E-liquids
Tip

Wat zijn E-liquids en waar gebruik je ze voor?

Wie wil stoppen met roken of gewoon eens iets anders wil proberen kan kiezen voor de e-sigaret. Dit is een compleet elektronische sigaret die je het gevoel geeft van roken maar dan op een minder schadelijke manier. De e-sigaret is als het ware een machine die werkt op E-liquids. Maar wat zijn E-liquids, en waar dienen ze voor? Je leest het allemaal hier.

De e-sigaret

E-liquids

Allereerst moet je weten wat een e-sigaret doet voor je kunt begrijpen waar de liquids voor zijn. De e-sigaret is een apparaatje dat een vloeistof verbrand. Bij het verbranden komt er rook vrij die je via het apparaat kunt inademen. Deze rook lijkt op de rook van een normale sigaret maar is het niet. Het is namelijk een veel minder schadelijke rook. De e-sigaret werkt alleen met vloeistof.

E-liquids zijn vloeistoffen

E-liquids

Die vloeistoffen die je nodig hebt om je e-sigaret te gebruiken die noemen we e-liquids. Met e-liquids zorg je ervoor dat er ook echt rook uit het apparaat komt. Die rook kun je ademen en dus ook proeven. Daarom zijn er talloze soorten E-liquids te koop. Je kunt ze kopen met nicotine erin, of niet. Er zijn ook versies met een heel klein beetje nicotine om je te helpen afbouwen. Maar er zijn ook liquids met een smaakje, zoals appel, mint of vanille. Sommige mensen vinden dat lekker. Je kunt meerdere vloeistoffen roken als je wil dus laat je fantasie de vrije loop en ontdek allerlei soorten liquids om tot de beste voor jou te komen.