Roken

Wat zijn de voordelen van elektronisch roken?

Het is tegenwoordig helemaal hip om rond te lopen met een e-sigaret en geen echte sigaretten meer te roken. Dit vanwege de rook niet alleen fijner voor de omgeving, maar het schijnt ook je verslaving te verminderen. Het is daarom ook niet voor niet dat mensen massaal een e-sigaret aanschaffen. Maar is deze manier van roken wel gezonder en wat zijn de gezondheidsvoordelen dan precies? Wij vertellen het je graag!

Wat is een e-sigaret?
Een e-sigaret is een elektronische sigaret dat vloeistof verdampt. Deze damp kun je vervolgens inhaleren, net zoals hoe een echte sigaret werkt. De vloeistof kan meerdere smaakjes hebben, waardoor je dus niet de vieze smaak van een gewone sigaret hebt. De damp van een e-sigaret bevat net zoals normale tabak nicotine. Dit zorgt er dus niet perse voor dat je stopt met roken. Je kunt er wel voor kiezen om een vloeistof te kopen zonder nicotine. Zo heb je dus wel het gevoel dat je rookt, maar mis je de schadelijke stoffen.

Voordelen e-sigaret

Bij een e-sigaret komen er minder schadelijke stoffen vrij dan bij een gewone sigaret. Daarom wordt dit ook wel gezien als een gezondere manier van roken. Het grote voordeel van elektronisch roken is dat je het smaakje zelf kunt bepalen. Tegenwoordig zijn er maar liefst 20.000 smaakjes te koop waar je uit kunt kiezen. Zo kun je telkens weer afwisselen. Hiernaast is de e-sigaret ook minder schadelijk voor je omgeving, aangezien er geen echte sigarettenrook vrijkomt. Vooral in de buurt van kinderen is dit erg handig. Er zitten dus geen fijnstofjes, nicotine en kankerverwekkende stoffen in de rook. Hiernaast gaat een e-sigaret voor een langere tijd mee. Zo hoef je de vloeistof eens in de zoveel tijd te vervangen en kun je de e-sigaret telkens opnieuw gebruiken.