uitvaartverzekering
Geen categorie

Wat is een kapitaal uitvaartverzekering?

Een kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering waarbij een deel van de kosten voor je uitvaart worden gedekt. Bij een kapitaalverzekering betaalt de uitvaartverzekeraar een bepaald bedrag uit. Dat bedrag kunnen je nabestaanden gebruiken om de kosten die worden gemaakt bij jouw uitvaart te betalen. Zij kunnen zelf bepalen wie ze vragen om de uitvaart te begeleiden. Bij een kapitaalverzekering betaal je maandelijks een premie waarmee je het vooraf afgesproken kapitaal gaat opbouwen. Bij een kapitaal uitvaartverzekering hebben de nabestaande dus zelf de keuze wie ze de uitvaart willen laten regelen en hoe ze de uitvaart willen laten uitvoeren. Voor de nabestaanden is het wel wenselijk dat je vooraf hebt besproken wat jouw wensen zijn. Zo kun je laten weten of je wel of geen dienst of bijeenkomst wilt, of je gecremeerd of begraven wilt worden. Hierop kun je ook het bedrag van de kapitaalverzekering aanpassen!

Wat zijn de voordelen of nadelen van een kapitaal uitvaartverzekering?

Elke uitvaartverzekering heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel bij een kapitaalverzekering is vooral de vrijheid die de nabestaanden hebben om een uitvaartbedrijf te kiezen dat bij je past. Wanneer jij je wensen kenbaar hebt gemaakt is het aan je nabestaanden om deze ook zo goed mogelijk te laten uitvoeren. Het bedrag dat vrijkomt bij de kapitaalverzekering kan worden gebruikt om de kosten van jouw uitvaart te betalen. Een kapitaalverzekering heeft ook nadelen. Je nabestaanden krijgen de verantwoordelijkheid om jouw uitvaart naar behoren te regelen. Dat komt bovenop het verdriet dat ze hebben vanwege jouw overlijden. Daarnaast kan het zo zijn dat het uitgekeerde bedrag van de kapitaalverzekering lager ligt dan het verzekerde bedrag. De oorzaak hiervan is indexatie, winstdeling en de totale looptijd van de te betalen premie. Het is mogelijk om de indexatie meeverzekeren!

Wat zijn andere alternatieven?

In plaats van een kapitaal-uitvaartverzekering kun je ook kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Een natura-uitvaartverzekering wordt uitgekeerd in de vorm van diensten en producten. Denk hierbij aan de kist, de rouwauto’s, rouwbrieven, postzegels en iemand die samen met de nabestaanden jouw uitvaart begeleid. Steeds vaker kun je bij een naturaverzekering ook een bepaald geldbedrag laten uitkeren voor zaken die niet worden gedekt door de natura uitvaartverzekering. Denk hierbij aan rouwbloemen of kleding. Deze laatste uitvaartverzekering wordt ook wel combinatie-uitvaartverzekering genoemd. Welke uitvaartverzekering voor jou en eventueel voor je gezin het meest passend is kun je ontdekken via de website van overstappen.nl. Hier kun je eenvoudig, door je gegevens en je wensen in te voeren, bekijken welke uitvaartverzekering het beste bij je past. Vergeet niet ook de kleine lettertjes te lezen. Zo voorkom je verrassingen achteraf! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *