Wat doet een fysiotherapeut

Fysiotherapie is de behandeling van verwondingen, ziekten en aandoeningen door middel van fysieke methoden – zoals lichaamsbeweging, massage, manipulatie en andere behandelingen – boven medicatie en chirurgie.

Veel mensen denken misschien dat fysiotherapeuten vooral met rug- en sportblessures werken, maar dat is niet altijd het geval. Fysiotherapeuten zijn hoogopgeleide gezondheidswerkers die mensen behandelen die lijden aan lichamelijke problemen als gevolg van letsel, ziekte, ziekte en veroudering.

Het doel van een fysiotherapeut is om de kwaliteit van leven van een persoon te verbeteren door een verscheidenheid aan behandelingen te gebruiken om pijn te verlichten en functies te herstellen of, in het geval van blijvend letsel of ziekte, om de effecten van een disfunctie te verminderen.

Hoe word je een fysio?


Nederland vereist dat alle fysiotherapeuten worden geregistreerd, en volgens gegevens die zijn vrijgegeven door de vereniging van fysiotherapeuten, waren er in mei 2012 23.301 fysiotherapeuten in het register. Deze professionals werken in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, gemeenschapscentra, privépraktijken, sportclubs, revalidatiecentra, scholen, fitnesscentra en op de werkplek. Ze werken alleen of met andere zorgverleners om een multi directionele benadering van revalidatie te bieden.

Een van de geregistreerde fysiotherapeuten is ‘fysiotherapeut Ypenburg’. Ben je dus woonachtig in deze omgeving? Dan weet je dat je bij hen terecht kunt.

De rol van een fysio


De rol van een fysiotherapeut is gevarieerd en zelden zijn twee dagen hetzelfde. Het kan zijn dat een fysiotherapeut de fysieke toestand van een patiënt moet beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan uit te voeren, of ze kunnen patiënten ook opnieuw trainen om te lopen of anderen helpen om te gaan met krukken, looprekken of rolstoelen.

Onderwijs is ook een essentiële rol bij fysiotherapie. Fysiotherapeuten besteden veel tijd aan het opleiden van patiënten, hun families en de gemeenschap om verwondingen te voorkomen en mensen te helpen een gezonde levensstijl te leiden. Een fysiotherapeut kan ook gemeenschapsfitnessprogramma’s plannen en uitvoeren. Ten slotte kunnen fysiotherapeuten ook ziekteverlofattesten afgeven als dit nodig wordt geacht.