Tip,  Vakantie,Reis,Bestemming,  Vervoer,  Verzorging

Voor mezelf kiezen

Ik heb een besluit genomen en ik ga op mezelf wonen. Ik ben 20 jaar en vind het hoognodig dat ik mijn eigen verantwoordelijkheden neem. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van de keuzes die mijn ouders maken. Mijn jongere broer van 18 kiest er wel voor om nog thuis te blijven. Er kwamen wel iets meer dingen bij kijken dan ik dacht.

Huizenzoektocht

Zo begon het allemaal bij het uitzoeken van een huisje. Het is niet mogelijk om op dit moment iets te kopen, dus ging ik opzoek naar huur huizen. De prijzen waren zo intens hoog dat ik mij eigen moest afvragen of ik dit wel echt wilde. Ik studeer nog en heb geen fulltimebaan. Ik zal meerdere dingen moeten opgeven zoals het iedere weekend stappen met de meiden en naar veel festivals gaan. Het huis gaat heel duur te komen staan.

Gelukkig vind ik het niet zo erg om met meerdere mensen in een huis te wonen, dat is juist gezelliger! Het scheelt ook enorm in de kosten.

Geld is niet oneindig

Het was niet gemakkelijk, maar ik heb een huis gevonden. Midden in het centrum van Utrecht. De meiden die al in het huis wonen zijn superaardig en er was meteen een klik.

Nu het huis is geregeld kan ik opzoek gaan naar andere benodigdheden als je op jezelf gaat wonen. Zo hebben mijn ouders altijd gezegd, zodra je uit huis gaat, zullen alle verplichtingen op jouw rekening vallen. Ik schrok hier wel van toen zij dit zeiden. Ik dacht meteen aan een internet abonnement om mijn favoriete Netflix-series te kunnen blijven kijken en een zorgverzekeraar. Als student zijnde krijg ik gelukkig nog wel vergoeding, maar het blijven kosten. Ik moest een manier gaan vinden om dit te kunnen blijven financieren. Ik ging opzoek naar de allergoedkoopste, het bleek dat ik eigenlijk altijd al gebruik maakte van de duurste providers. Tijd voor verandering!

De eerste weken waren voor mij super spannend en nu heb ik echt het gevoel dat ik zelfstandig ben. Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheden en ik heb een manier gevonden om mijn verplichtingen te financieren. Ik mis mijn ouders af en toe wel. Mijn moeder kan heerlijk koken, daarom ga ik minimaal één keer per week heerlijk profiteren van mijn moeders kookkunsten.

Mijn broertje is alleen maar blij dat ik uit huis ben. Hij is meteen verkast naar de grootste slaapkamer, en heeft zijn eigen slaapkamer als gamekamer ingericht. Lijkt mij ideaal als 18-jarige.

Ik kijk enorm uit naar de komende weken als zelfstandige adolescent. Ik geloof dat ik de wereld aankan