thuiswerken met kinderen
Tip

Tips voor thuiswerkers met kinderen

Thuiswerken met kinderen – van welke leeftijd dan ook – mag misschien ideaal lijken vergeleken met elke dag naar werk rijden. Maar schijn bedriegt. Je kinderen zijn natuurlijk de grootste liefde in je leven, maar ze kunnen een hoop tijd opeisen en ervoor zorgen dat je werk niet af krijgt. Lees de tips hieronder om beter van dag tot dag thuis te werken met kinderen om je heen. En wees niet bang om je kinderen eens over te laten aan een gastouder. Je kunt niet altijd belangrijke meetings hebben en op de kinderen letten tegelijkertijd. Dus zoek jij een gastouder in Amsterdam? Of wil jij gastouder worden? Bekijk dan de mogelijkheden op 4kids.nl.

Geef taken prioriteiten

Het is belangrijk om je taken op te delen op basis van prioriteit. Waarom? Omdat als je thuis werkt met kinderen, je sowieso gestoord gaat worden tussendoor. Dat zorgt ervoor dat je langer met de taken bezig bent dan ze zouden moeten duren. Zorg daarom dat je de belangrijkste dingen eerst af maakt, dat scheelt een hoop stress. Daarna kun je tussen andere taken door de kinderen meer aandacht geven. Bijvoorbeeld door tussen het beantwoorden van mails door, te helpen met huiswerk of gewoon even gek doen.

Stel regels op voor de kinderen

Om effectief thuis te kunnen werken, zul je wat basisregels op moeten stellen met de kinderen. Stel een grens en hou je aan die regel. Plak bijvoorbeeld een briefje op de deur dat je niet gestoord mag worden. Of spreek af dat je er niet bent als de deur van je werkkamer dicht is. Zo worden ze er aan herinnerd dat je even druk bent. Dat werkt natuurlijk niet alleen met kinderen, ook als je partner je tijdens het thuiswerken vaak stoort kan dat werken. Die kan je immers niet naar de kinderopvang sturen.

Maak gebruik van de ochtendrust

Ben je een ochtendmens? Maak daar gebruik van. Voor veel thuiswerkende ouders helpt het een hoop om op te staan voordat de kinderen wakker worden. Zo kun je alle rust van de ochtend gebruiken om je belangrijke taken – want let op: prioriteiten eerst – snel als eerste af te krijgen. Daarna kun je wanneer de kinderen wakker zijn je focussen op andere dingen. Mails beantwoorden, bellen; alle taken die minder concentratie vragen. Heb jij nog tips voor thuiswerkende ouders? Deel ze met ons!