Tips voor goedkoop geld lenen

goedkoopste persoonlijke lening

Geld lenen kost geld… Dat is onderhand wel bekend bij de meeste mensen, maar hoeveel kost het lenen van geld nu gemiddeld. Dat is ten eerste natuurlijk volledig afhankelijk van de hoogte van het geleende geld, hoe meer geld je leent, hoe meer geld het je zal kosten. Ten tweede, en waarschijnlijk nog wel belangrijker, zijn de kosten van een lening natuurlijk met name afhankelijk van de rente. Hoe hoger de rente, hoe meer geld je af zal moeten lossen op maandelijkse of jaarlijkse basis. Rentes op een goedkoopste persoonlijke lening variëren en liggen grofweg ergens tussen de 4% en 13%, afhankelijk van een aantal factoren. Dit lijkt op het eerste oogpunt een erg hoog percentage, maar handig om te weten is dat bij een doorlopend krediet de rentepercentages nog veel hoger uitkomen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo min mogelijk rente betaalt over je persoonlijke lening en dus zo goedkoop mogelijk leent. Hiervoor geef ik je graag een aantal tips in dit artikel die je ongetwijfeld verder zullen helpen.

Hoogte van de lening

Banken zijn niet van gisteren en zij weten hoe het financieel spelletje in elkaar zit. Banken hebben vaak als primair doel om simpelweg geld te verdienen. Zij weten daarom dat ze bij een grote lening veel geld kunnen vangen door middel van rente. Bij grote persoonlijke leningen zullen de rentepercentages dan ook veel hoger uitkomen dan bij kleinere persoonlijke leningen, hier kunnen banken immers meer geld mee verdienen op de lange termijn. Klinkt misschien als een gekke tip, maar probeer dan ook zo min mogelijk te lenen en ga misschien meerdere kleine leningen aan in plaats van één hele grote persoonlijke lening. Op deze manier leen je zo goedkoop mogelijk.

goedkoopste persoonlijke lening

Zekerheid

Het enige wat een bank van jou nodig heeft is zekerheid. Zonder dat jij de bank in zekerheid zul je óf überhaupt geen lening krijgen óf een heel klein bedrag kunnen lenen. Laat de bank dan ook zien dat jij capabel bent om geld te lenen en verschaf de bank zekerheid. Op deze manier heeft de bank vertrouwen in jouw kredietwaardigheid en zullen de rentepercentages ook wat meer onderhandelbaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *