Tips om het sporten vol te houden

Sporten is goed voor iedereen. De één doet het zeven dagen in de week en de ander laat het liever bij een aantal keer per maand. Toch is het vaak zo dat als je eenmaal in het ritme zit je het ook beter volhoudt en je vaak blijft gaan. Het kan een drempel zijn om dit ritme vol te houden en te beginnen, daarom geven wij je graag een aantal tips waarmee je het sporten toch kan volhouden!

Gewoonte

Probeer de gewoonte om te sporten vast te blijven houden door voor jezelf een schema te maken. Stel bijvoorbeeld een doel dat je minimaal één keer per week naar Sportschool Veldhoven gaat. Zorg er ook voor dat je je hier ook aan houdt en dat je niet zomaar de handdoek in de ring gooit. Blijf doorgaan en probeer jezelf telkens te motiveren.

Maak het leuk voor jezelf

Je kan sporten niet volhouden als je het ook niet leuk vindt. Zorg er daarom voor dat je je work-out wél leuk maakt. Dit doe je door bijvoorbeeld je favoriete muziek te luisteren of samen te sporten met een maatje. Ook kun je kiezen voor sporten die je leuk vindt, zoals voetbal, hockey, zwemmen of tennis. Teamsporten zijn hiernaast ook veel gezelliger.

Sporttijden

Kijk voor jezelf goed op welke tijden in de week je het meeste tijd hebt om te sporten. Plan ook hier dus je work-out moment in. Als je te weinig tijd hebt om te sporten of je gaat op een erg druk moment, zul je niet het maximale uit je training halen. Plan daarom je sportmomenten in op een avond of juist in de ochtend. Zo heb je de rest van de dag tijd voor werk en overige dingen die je nog moet doen.