Geen categorie

Tips bij het kopen van passende kleding

Neem een pagina uit de Catalogus

De allereerste stap, als je geen ervaring hebt in het samenstellen van outfits, is het abonneren op of anderszins verkrijgen van meerdere herenkledingbladen. Dit is de beste manier om te bestuderen welke kleren bij elkaar passen en welke kleren er dom uitzien. Schrijf je in voor bij alle catalogussen die kleding verkopen die je leuk vindt. Kijk naar de outfits in de catalogus en als je een look ziet die je leuk vindt, scheur die pagina er dan uit. Als je de kleding niet in die winkel wilt kopen, neem dan gewoon de pagina mee naar een winkel waar je wel winkelt en probeer iets dergelijks te vinden. Het zal de medewerkers van de winkel helpen om iets te vinden dat je leuk vindt als je een foto hebt van wat je zoekt.

Winkel verstandig

Als je iets gevonden hebt wat je leuk vindt en het past perfect, overweeg dan om eventueel een extra paar te kopen. Misschien is het ook in een andere kleur verkrijgbaar!  Als je merkt dat je de kleding in een bepaalde winkel of catalogus leuk vindt, meld je dan aan voor hun e-maillijst, want daar worden de meeste verkopen aangekondigd. Effen gekleurde kleding is over het algemeen veiliger dan prints en zal verder gaan in je garderobe; prints op broeken zijn vrijwel nooit een goed idee en bijna onmogelijk te combineren. Trek de labels niet uit zodra je thuiskomt en bewaar het bonnetje totdat je zeker weet dat je het item wilt hebben. Tot slot, ook al kan je af en toe geweldige kleren vinden op opruimingsrekken, vergeet niet dat er niet voor niets spullen op die plaats terechtkomen.

Kleding kopen die past

Je kunt er waarschijnlijk achter komen wanneer de kleren te strak zitten. Maar er is wat meer finesse nodig om uit te vinden of de kleren te groot zijn. Het belangrijkste om te onthouden is dat je er net zo groot uitziet als je kleren. Als je kleren twee maten te groot zijn, zul je eigenlijk twee maten dikker lijken. Niemand wil dat. Iedereen, zelfs grote jongens, ziet er honderd keer beter uit met goed passende plus-size kleding. Shirts moeten het lichaam afschuimen zonder dat ze op de ene plaats meer dan op de andere passen en moeten bovendien goed om de schouders passen.

Tenzij je zo gebouwd bent en geen keuze hebt, moeten korte mouwen los genoeg om je armen zitten zodat je een vinger of twee onder de manchet kunt krijgen. Bij lange mouwen moeten deze jouw handen niet bedekken. De broek moet niet rond het kruis hangen en mogen de zolen van je schoenen niet raken als je rechtop staat. Niemand ziet er goed uit in een plooibroek, sommige mensen zien er gewoon “minder slecht” uit. Door deze adviezen kun jij hopelijk betere kleding vinden die bij jou past! Wel zijn er een aantal merken die zeer populair zijn, dit zijn bijvoorbeeld Stone Island en Mason Garments. Gelukkig zijn deze eenvoudig online te bestellen in verschillende webshops.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *