Geen categorie

The Tale of Tripod vloerlampen

Een van de meest gewilde vloer- of standaardlampen is de statieflamp . De 3-poots lamp is een meesterwerk van mechanica, perfect uitgebalanceerd op uitlopende poten. In veel gevallen kunnen de poten in hoogte worden versteld, niet per se telescopisch, maar volgens dezelfde principes: elke poot kan op een andere hoogte worden ingesteld. Net als de poten op een ezel, glijden ze op en neer en kunnen ze op de door jou gekozen hoogte worden vastgezet. Hierdoor kan de vloerlamp zittend op schouderhoogte worden ingesteld om er een prima leeslamp van te maken, of op volledige hoogte voor meer algemene verlichting. Deze mogelijkheid om de hoogte aan te passen is perfect voor kamers met zowel hoge als lage plafonds, omdat deze op de beste hoogte kan worden ingesteld voor een evenwichtige uitstraling in elke kamer, van loft-appartement tot gezellige cottage.

Het unieke trucje om elke poot afzonderlijk te kunnen veranderen, is nieuw, waardoor de lampen er perfect waterpas uitzien, zelfs als de vloeren ongelijk zijn. Zelfs als de lampen geen verstelbare poten hebben, kan een zorgvuldige positionering hetzelfde resultaat bereiken. Zoals iedereen met een oud huisje zal getuigen: niet alle vloeren zijn vlak!

Afgezien van de praktische aspecten die de statiefverlichting met zich meebrengt, zijn ze ook een mooie toevoeging aan elke woonkamer en zorgen ze voor een instant stijlstatement. Onverwacht en karaktervol, ze overspannen meerdere trends, van antiek tot midcentury modern, er is veel keuze.

Unieke lampen, de overeenkomst tussen alle stijlen zijn de drie poten, maar afgezien daarvan is de lampkeuze divers en origineel.

Men denkt dat het ontwerp van de vloerlamp afkomstig was van zeevaartdagen op ontdekkingsreizen, waar ze fungeerden als zoeklichten die de horizon aftasten. We gaan in op de geschiedenis van de vloerlamp naar de schijnwerpers en waar de verschillende stijltonen vandaan komen.

Navigeren door de lampen in nautische stijl naar de moderniteit van de gearceerde versies van de statieflamp.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *