Geen categorie

Sedummatten aanleggen

Stel je een laaggroeiend plantentapijt voor dat de hele zomer bloeit en vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Dat is wat u in een mum van tijd kunt bereiken met Sedummatten.

Grondmatten – complete sets


Sedummatten sets bevatten alles wat u nodig heeft om een ​​mooie en heerlijke sierbodem te creëren die bloeit van april tot eind oktober. Het is werkelijk een verbluffend en onderhoudsarm alternatief voor een grasgazon of dakbedekking. Het blad van de sedum-grondmat is groenblijvend, prachtig getextureerd en het hele jaar door interessant.

Onze sedum grondmatten kits zijn geweldig voor een zonnige plek en zijn vooral handig wanneer de grond erg droog is – of zelfs niet aanwezig. Dit betekent dat je bijna overal een weelderig en mooi gebied van folie kunt creëren, waardoor die ruimte tot leven komt. Omdat de matten worden geleverd met een plantendekking van minimaal 90%, kunt u er zeker van zijn dat het voltooide project er uitstekend uitziet. Het enige wat u hoeft te doen is ze uit te rollen op een voorbereid oppervlak en ze goed water te geven totdat ze vast zijn.

Groendaken met sedum


In stedelijk gebied is vaak weinig ruimte voor groen. Een ideale oplossing hiervoor is groen op het dak. Een groendak is niet alleen aantrekkelijk om naar te kijken, het biedt ook tal van andere voordelen, zoals waterbuffering, temperatuurregeling, geluidsisolatie, luchtzuivering en stimuleert ook de biodiversiteit.
Sedummatten aanleggen, biedt tal van voordelen:

  • Dit is een lichtgewicht methode om een ​​groendak te realiseren, dankzij de geringe diepte van de substraatlaag en de ondiepe wortels van de planten.
  • De planten zijn bestand tegen droogte en vorst zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig water en voedingsstoffen nodig.
  • Sedum is zeer goed bestand tegen ziekten en insectenplagen.