Lifestyle

Schaduw creëren met een mooie parasol

Dat velen van ons dit jaar thuis zijn gebleven tijdens de zomer was eigenlijk niet eens zo erg. Gemiddeld hadden we zo’n 70 zonuren meer dan normaal, waarbij vooral juni en augustus erg zonnig waren. We hebben zelfs weer een hittegolf meegemaakt van wel 13 opeenvolgende dagen in augustus. Wie een zonliefhebber is, kwam deze zomer dus niets te kort tijdens een vakantie in eigen land. De zon schijnt in Nederland wel langer en feller dan 80 jaar geleden, dus het is altijd wel belangrijk je goed te beschermen tegen de zon. Daarom geven we in deze blog aandacht aan de parasol. Zodat je als zonaanbidder af en toe de schaduw kan opzoeken of als je niet zo van felle zon houdt, toch lekker buiten kan zitten en kan genieten van het warme weer.

Vele opties

Parasols zijn er in vele soorten en maten te krijgen. Zo heb je de zweefparasol, ronde en vierkante parasols en de wandparasol voor op het balkon. Ook zijn ze in verschillende kleuren te krijgen, zoals mooie natuurlijke tinten zoals ecru, taupe, zand, grijs en wit. Maar je kan ook voor een echte eyecatcher kiezen, zoals een groene, blauwe of rode tuinparasol. Als je een mooi exemplaar gaat uitkiezen, let dan ook op welk formaat je nodig hebt. Gaat het om een parasol voor je balkon, dan heb je een compacte formaat nodig. Is het voor in je tuin, dan kan je voor een grotere gaan. Erg populair is de zweefparasol. Bij deze soort staat de steel aan de zijkant en hangt de parasol helemaal vrij. Hierdoor heb je meer ruimte rondom de parasol vergeleken met een standaard exemplaar. Ook prettig is dat ze vaak makkelijk verstelbaar en draaibaar zijn, zodat je altijd in de schaduw zit.

De parasolvoet

Wanneer je een parasol koopt, is het belangrijk aandacht te besteden aan de parasolvoet. Deze moet passen bij het gewicht van de parasol, zodat het genoeg stabiliteit kan geven. Zet je de parasol bijvoorbeeld op een plek waar veel wind kan staan, dan is het aan te raden voor een zware voet te kiezen, zoals van graniet. Ook zijn er voeten verkrijgbaar met wieltjes, wat het verplaatsen van de parasol makkelijker maakt. Naast de granieten parasolvoeten, kan je ook kiezen voor een standaard parasolvoet of een parasol met grondanker of kruisvoet. Wanneer je de voor jou juiste parasol hebt uitgekozen, wordt er in de omschrijving aangegeven welke soort parasolvoeten daarbij passen. Vergeet dus niet bij je parasol ook de juiste parasolvoet te bestellen, zodat je komende zomers comfortabel op je balkon of in de tuin van het mooie weer kan genieten!