Overstappen naar een andere zorgverzekering, is dat slim?

Elk jaar veranderen de premies. Het is bijna weer zover dat de bekendmaking van de premies is. 12 november is de dag. Wacht dan ook niet te lang om te kijken of je een betere deal kan krijgen voor je zorgverzekering. Je hebt tot 31 december de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Als je dit niet doet, wordt jouw zorgverzekering automatisch verlengt met een jaar.

Maar wanneer weet ik of het slim is om op een andere zorgverzekering over te stappen?

Je denkt natuurlijk gelijk aan, wanneer ga ik de tijd vinden om dit allemaal uit te zoeken? Dit is ook de reden waarom mensen vaak maar gewoon bij hun huidige zorgverzekering blijven omdat ze simpel weg de tijd er gewoon niet voor kunnen vinden. Dit is totaal begrijpelijk, want als je bij elke zorgverzekeraar apart moet gaan kijken hoeveel het kost en wat de verzekering nou precies dekt, is een hele tijdrovende klus.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig hele handige websites die dit al voor jou doen.

Het enige wat je eigen moet doen is zelf beslissen waar jij dit jaar voor gedekt wil zijn en dit opgeven op de website. Zorgvergelijkers die zorgen ervoor dat ze alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Ze kijken welke pakketten het beste bij jouw zorgwensen passen en zetten dit op een rijtje voor jou. Dit is erg overzichtelijk en makkelijk voor jouw om een keuze te maken.

Overstappen op een andere zorgverzekering kan soms wel honderden euro’s schelen. Dit zou dus kunnen betekenen dat je dit jaar misschien zelfs een extra weekendje weg kan of een extra tas kan kopen die je altijd al zo graag zou willen hebben.

Neem elk jaar even de tijd om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jouw past. Elk jaar veranderen jouw zorgwensen dus past hier ook altijd een andere zorgverzekering of pakket bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *