Op vakantie in de camper met kinderen

kamperen met kinderen

Het is nooit te vroeg om op pad te gaan met de camper met kinderen. Kamperen in de natuur biedt een geweldige ervaring voor kinderen en prikkelt al hun zintuigen. Daarnaast laat je de kinderen zo op een leuke en avontuurlijke manier kennis maken met de natuur. Natuurlijk kan kamperen met kinderen spannend lijken, maar je zult zien dat kamperen erg leuk is met kinderen van alle leeftijden. Dus, huur een camper in Utrecht, onthoudt de onderstaande tips voor kamperen met kinderen en ga er op uit!

Weet waar je naartoe gaat met de camper

Het is altijd handig om te weten waar je naar toe gaat. Wat je allemaal inpakt en meeneemt in de camper is daar namelijk sterk van afhankelijk. Maak een planning, check het weer op locatie (of locaties) en pas daar je paklijst op aan. Je wilt natuurlijk niet met de kinderen aankomen zonder regenjasjes als je had kunnen weten dat je deze mee moest nemen. Maar het is ook handig om te gaan kamperen met je kinderen op een plek waar je al eens bent geweest. Dwaalt er eentje van het pad, dan weet jij tenminste wat er om de hoek is.

Kook samen met de kinderen boven een kampvuur

Dat je aan het kamperen bent in de natuur, wil nog niet zeggen dat je alleen maar bonen uit blik en stoffige energierepen moet eten. Bereid je maaltijden goed voor en pak genoeg ingrediënten in. Neem bijvoorbeeld aardappelen, courgette, champignons, rijst en kruiden netjes verpakt mee. Laat de kinderen helpen bij het klaarmaken van je gerechten. Samen koken boven het kampvuur, midden in de natuur om vervolgens heerlijk met zijn allen te eten, zal gegarandeerd zorgen voor leuke levenslange herinneringen.

Bouw je kamp op met de kinderen

Met een camper van De Leukste Camper ben je natuurlijk al een heel eind als we het hebben over een goede kampeerplek. Maar vergeet niet dat je met het opzetten van jullie ‘kamp’ er een nog meer geweldige beleving van kan maken voor de kinderen. Pak de uitdaging aan om het kamp zo indrukwekkend en comfortabel mogelijk te maken. Hang bijvoorbeeld hangmatten op om het nog leuker te maken. Doe de telefoons weg, en geniet samen van het moment. Je maakt de mooiste herinneringen met de kinderen op vakantie in een camper.