Lifestyle

Op een gezonde manier voor je lijf zorgen

Je lijf is het allerbelangrijkste, misschien een beetje cliché maar dat maakt het niet minder waar. Wanneer je lichaam gezond is, is dat ook goed voor je mentale gezondheid en visa versa. Voor sommigen betekent gezonder worden afvallen en daar zijn een hele hoop manieren voor. Er is eigenlijk maar één echte regel wanneer je gaat afvallen en dat is dat je het niet op de ongezonde manier moet doen. Misschien vraag je jezelf dan af: wat betekent ongezond afvallen en wat is gezond afvallen nu eigenlijk? Gezond afvallen kan op heel veel verschillende manieren, maar ongezond afvallen betekent dat je niet goed voor je lichaam zorgt om gewicht kwijt te raken. Hier zijn een paar manieren om dat te voorkomen.

Laat je brein het werk doen

Wanneer je gaat afvallen, is je brein een groot onderdeel van het proces. Succes heeft alles te maken met de mate waarop je iets wilt. Tussen je verlangen naar iets en het daadwerkelijke succes zit vaak angst. En juist daar kun je iets mee doen, mits je het onder ogen wilt komen. Dit is de periode waar de grootste stappen worden gezet. Iets wat je graag wilt, is vaak ook iets waar je stiekem heel bang voor bent. Bij het afvallen kun je daar bijvoorbeeld hulp bij zoeken. Een voorbeeld is een online afslankprogramma of een coach, zodat je voldoende richtlijnen hebt en het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Kleinere porties maken groot verschil

Dat klinkt heel banaal, dat is het ergens ook. Maar dat het banaal is betekent niet dat het ook makkelijk is. Mensen zijn nu eenmaal gewoonte dieren en als we gewend zijn meerdere keren op te scheppen of grote porties te eten, is het lastig om hier vanaf te stappen. Manieren om dit makkelijker te maken kunnen heel simpel zijn: minder koken of minder grote borden. Hierdoor heb je eigenlijk niet echt door dat je minder opschept. Het oog heeft namelijk veel invloed op je associatie.

Gezonde snackvariant

Ben je een snoepmens en houd je van zoet na het eten? Daar hoef je je in principe geen zorgen over te maken, maar ga eens op zoek naar wat meer gezondere varianten. Kefir met bevroren fruit bijvoorbeeld, en als je van chocola houdt, neem dan een reep mee met een hoge concentratie aan chocola. Dat is een stuk lekkerder dan je eerst instantie zal denken, vooral als je eraan gewend bent kan het de nieuwe Milka reep worden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *