Ontharen: 3 methodes

Nu het mooie weer in aantocht is, is het tijd voor korte broeken, jurken en zelfs bikini’s! Elk jaar vraag jij je weer af wat de beste manier is van ontharen. Gebruik jij een scheermes, breng je een bezoekje aan een waxsalon of ga je voor een behandeling elektrisch ontharen? Vandaag vertellen wij van JV Clinic wat de verschillende methodes zijn voor ontharen. Haal die korte broek of jurk maar uit de kast!


Scheren

De meeste mensen zullen deze methode gebruiken. Het enige wat jij nodig hebt is een scheermesje en scheerschuim/scheergel. Scheren kun je snel en pijnloos doen. Het nadeel van scheren is dat de haren dikker en sneller terugkomen, omdat deze bot worden afgekapt. Waxen daarentegen zorgt voor een gladdere huid voor een langere periode.In de volgende alinea lees je alles over waxen!

Waxen

Wanneer je voor waxen kiest, voorkom je harde stoppels, huidirritaties en ingegroeide haartjes. Haren worden op een professionele manier uit de huid getrokken. Hierdoor wordt de huid zo min mogelijk belast. Bij een waxbehandeling wordt ook de wortel meegetrokken. Hierdoor blijft het haar voor ongeveer 2 weken weg.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren definitief te verwijderen. De behandeling gaat haar voor haar. Definitief ontharen is niet geheel pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden waardoor het voor iedereen vol te houden is. De behandelperiode varieert per persoon. Waar de ene persoon een aantal maanden nodig heeft, heeft de ander soms jaren nodig. Hierbij wordt er gekeken naar de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *