Nieuwe canvas sneakers? Koop milieubewust!

canvas sneakers

De zomer komt er weer aan, dus dat betekent dat warme schoenen weer omgeruild mogen worden voor luchtige schoenen. Canvas sneakers zijn wat dat betreft een goede optie. Als je deze nog niet in huis hebt, dan loont het eens naar een winkel te gaan en een setje uit te proberen. Grote kans dat het je bevalt. Let je dan ook even op dat je schoenen koopt van een merk dat veel waarde hecht aan duurzaamheid? Dan zijn zowel jij als de planeet uiteindelijk helemaal tevreden!

Waarop te letten qua materiaal?

canvas sneakers

Goed, dus je vindt het belangrijk dat jouw kleding geen al te negatieve impact heeft op de planeet? Heel goed! Wanneer je dan nieuwe canvas sneakers koopt, probeer er dan voor te zorgen dat deze volledig van ecologisch materiaal zijn gemaakt. Als op of bij een sneaker is vermeld dat deze totaal vegan is, dan kun je daar wel van op aan. Daarnaast is het bij canvas het fijnst als het tijdens de productie is gewassen met enzymen. Ohja, en lijm is natuurlijk uit den boze. Bij echt duurzaam schoeisel tref je zeker geen lijm aan. Tenslotte geniet het de voorkeur als de zolen van natuurlijk rubber zijn gemaakt.

Waar komen je schoenen vandaan?

canvas sneakers

Nog een belangrijk punt waar eigenlijk iedereen op zou moeten letten bij het aanschaffen van kleding: in welke omstandigheden is het product tot stand gekomen? Het beste is alleen kleding te kopen van merken die kunnen aantonen dat in hun fabrieken op een prettige manier wordt gewerkt door werknemers die fatsoenlijk worden betaald.