Maak je terras schoon voor de zomer

terras schoonmaken

Na een lange winter en een goede lenteschoonmaak, is het alweer snel zomer en tijd om op het terras te gaan zitten! Maar nu met het nieuwe coronavirus ga je minder snel naar de terrasjes in de stad dan je dat vorige zomer zou doen. Tijd dus om je terras thuis op orde te maken. Grote kans dat je tijdens de lenteschoonmaak je tuintegels en tuinmeubilair over het hoofd hebt gezien. Vrees niet. Ook jouw tuin is binnenkort klaar om heerlijk op te terrassen met je gezin. Het enige wat je hoeft te doen, is deze tips volgen.

Stap 1: maak het terras leeg

Na een winter niks aan de tuin doen en een lente waarin alles enthousiast in groei en bloei is, is dat te zien aan je terras. Groene sprietjes steken tussen de tegels omhoog. De tegels zelf hebben een groenig kleurtje gekregen. Tijd om de tegels schoon te maken dus. Heb je erg oude tegels met veel barsten en verkleuringen? Dan is het misschien tijd voor nieuwe tegels. Kijk eens voor mooie sierbestrating in Meppel. Je zult staan te kijken van het geweldige effect dat schone tuintegels je tuin geven.

Ga je de bestaande tegels schoonmaken? Met een hogedrukspuit haal je makkelijk hardnekkig vuil op de tegels weg. Verwijder eerst onkruid tussen de tegels zodat je ook tussen de randjes schoon kunt spuiten. Zet vervolgens je tuinmeubilair zo veel mogelijk aan de kant. Anders houdt je groene plekken waar bijvoorbeeld de poten van de tuintafel stonden. Vergeet ook losse plantenpotten niet aan de kant te zetten. Is je terras leeg? Dan kun je aan de slag met de hogedrukspuit.

Stap 2: veilig aan de slag met de hogedrukspuit

Nu je terras leeg is, kan je de hogedrukspuit erbij pakken. Maar wacht! Denk om je veiligheid voordat je aan de slag gaat. Je moet goed checken of alle elektrische dingen op je terras goed zijn afgeschermd voor het water. Waar de regen normaal niet komt door een afdakje, kom je nu met de hogedrukspuit misschien wel om schoon te maken. Let goed op voordat je aan de slag gaat, om ongelukken te voorkomen. Zet daarnaast minstens een veiligheidsbril op, tegen hard spattend water. Je kan ook handschoenen en gehoorbescherming dragen indien nodig.

Stap 3: knap het tuinmeubilair op

Dit is hét moment om je tuinmeubilair op te knappen. Geef het een nieuw kleurtje of extra beschermlaag waar nodig. Plastic tuinmeubilair kun je vaak ook met de hogedrukspuit schoon maken. Makkelijk meegenomen dus als je de tegels doet. Hiermee maak je de terrasschoonmaak helemaal af. Zet het schone meubilair terug op zijn plek en je kunt weer genieten van je tuin. Veel plezier op je schone terras thuis!