Live-chat in de fashion en lifestyle

De toegevoegde waarde van Live-Chat in de fashion en lifestyle sector is zeer groot. De producten in deze sector hebben zeer veel verschillende waardes, dit komt doordat er zeer veel verschillende producten worden verkocht in deze categorie. Het belangrijkste doel in deze sector is ervoor zorgen dat de klant er zo goed mogelijk uitziet en zich hier goed in voelt.  

Een aantal jaar geleden werden de producten in deze sector voornamelijk verkocht via winkels. Echter waren zij een van de eersten die de overstap maakten naar de online verkoop. Dit was een van de beste zetten die ze hebben kunnen doen. Hierdoor konden mensen 24 uur per dag namelijk kleding kopen, veilig thuis passen en dat wat niet goed genoeg was weer terugsturen.  

De toegevoegde waarde van Live-Chat voor de klanten is groot. Zij kunnen vrijwel meteen vragen aan de chat hoe een product valt, net zoals in de winkel. Ook kunnen klanten vragen naar de voorraad, levertijden van een artikel en hoe ze artikelen moeten retourneren. Omdat zij niet langer dan 30 seconden hoeven te wachten wordt de klanttevredenheid verhoogd. 

De toegevoegde waarde voor de winkel zelf is het feit dat zij minder telefoontjes in de winkel krijgen, op deze manier kunnen de medewerkers zich focussen op de klanten daar. Mochten zij mails krijgen met vragen die niet beantwoord konden worden door de chatspecialist, dan is de chat voor de winkelmedewerker samengevat tot de essentie van de chat. Zo kan de winkelmedewerker meteen de vraag beantwoorden, omdat de contactgegevens van de klant ook meteen beschikbaar zijn.  

Het grote voordeel van Live-Chat is daarnaast dat het een zeer laagdrempelige manier van contact zoeken is.  Veel mensen hebben een angst om te bellen, doordat je bij Live-Chat de mogelijkheid hebt om eerst over je antwoorden na te denken, bij bellen wordt er verwacht dat je vrijwel meteen antwoord geeft. Ook helpt het dat je bij Live-Chat anoniem bent, terwijl je bij telefoneren eigenlijk altijd je naam moet geven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *