Lik je vingers erbij af als je deze overheerlijke stoofvlees recepten proeft

stoofvlees recept

Stoofvlees is een gerecht dat bij uitstek geschikt is voor de winterse seizoenen. Het is buiten altijd erg koud, de temperaturen dalen en de dagen worden weer donkerder. Daarnaast komen de feestdagen er weer aan. Gezellig met zijn allen kerst vieren rond het haardvuur of genieten van een overheerlijk kerstdiner, dat zijn dingen waar het leven omdraait. Voor de meeste mensen is het altijd hollen of stilstaan, tijdens kerst kan je pas echt even stoom afblazen en tot rust komen. Een gerecht dat erg populair is tijdens kerst, maar ook tijdens de andere wintermaanden, is stoofvlees. Stoofvlees is vlees dat lange tijd op laag vuur gesudderd heeft, waardoor het lekker mals wordt. Dit is best nog wel lastig om voor elkaar te krijgen. Hieronder worden daarom diverse tips gedeeld over hoe jij het smakelijkste stoofvlees op tafel kan toveren! Doe er vooral je voordeel mee.

stoofvlees recept

 Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het de pan in gooit. Een pan met een dikke bodem is het meest geschikt voor het voorbereiden van het vlees. Tevens is het verstandig om het vlees eventjes droog te deppen voordat je het in de pan legt, omdat anders alles te vochtig wordt en het geheel te zompig wordt.

 Kies voor vlees van goede kwaliteit

De basis is het kiezen van het juiste vlees. Ook al zijn je andere ingrediënten nog zo goed of nog zo vers, als je geen goed vlees als basis hebt, dan is het hele recept gelijk verpest. Iers rundvlees is het meest geschikt voor het maken van stoofvlees en bovendien een goede, bewuste keuze. Het vlees is vaak erg duurzaam geproduceerd. De koeien hebben een goed leven gehad en hebben naar hartenlust in de groene weide kunnen grazen. Het vlees heeft daardoor een goede vetrand, en dit geeft juist de authentieke smaak aan de stoofpot. Je kan dit type rundvlees gewoon bij de lokale supermarkt vinden, maar als je een wat groter budget is, is het fijn om de slager een bezoekje te brengen. Dit vlees is net wat rijker van smaak, en dat proef je direct aan het stoofvlees recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *