Kenmerken van ergonomische bureaustoelen

Dagelijks vragen vele mensen om advies bij de keuze van ergonomische bureaustoelen: wat betekent het precies dat een stoel ergonomisch is? En wat zijn de elementen die niet mogen ontbreken in een goede ergonomische bureaustoelen?

Een ergonomische stoel is per definitie een stoel die een correcte lichaamshouding bevordert dat betekent een correcte positie van de wervelkolom, van het middel tot de nek, van de benen en de armen tijdens het werk aan het bureau.

Ergonomische bureaustoelen… zijn comfortabel

De term “ergonomisch” roept bij sommigen negatieve associaties op, alsof het om een medische correctie gaat. Niet dus!

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen om gedurende meerdere uren comfortabel te zitten. Er zijn verschillende soorten stoelen: gecapitonneerde stoelen, die onmiddellijk de indruk wekken comfortabel te zijn; maar ook stoelen met netbespanning, een materiaal dat we aanbevelen omdat het stevigheid, elasticiteit en ademend vermogen combineert. Zo zijn er ergonomische bureaustoelen die een comfortabele gewatteerde zitting combineren met een rugleuning van netstof (en verkrijgbaar is in verschillende felle kleuren, zodat je geen concessies hoeft te doen aan stijl!).

Ergonomische bureaustoelen zijn anatomisch gevormd: de rugleuning is meestal niet helemaal recht, maar volgt de S-vormige lijn van de wervelkolom; de zitting is in veel gevallen zo gevormd dat hij zich aanpast aan de vorm van het lichaam. Een onderscheidend kenmerk van bureaustoelen uit het topgamma is de lendensteun, een – vaak verstelbare – versteviging die de juiste ondersteuning biedt voor de onderrug.

Ergonomische bureaustoelen… zijn verstelbaar

Een zichzelf respecterende ergonomische stoel is geen star, eenvormig product: de verschillende onderdelen kunnen aan elke persoon worden aangepast. De hoogte vanaf de vloer, de hoogte van de armleuningen, de hoogte van de rugleuning… het zijn allemaal elementen die moeten worden aangepast aan de individuele behoeften, zoals de hoogte van de persoon die zit en het werkoppervlak.

Je vindt ook ergonomische bureaustoelen met de mogelijkheid de zitdiepte of de hoogte van de rugleuning te verstellen. Als je rug comfortabel en ruim wordt ondersteund, zul je minder gaan leunen en pijn vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *