Je eerste rollator kopen en deze afstellen

rollator kopen

Wil je met een veilig gevoel op pad kunnen gaan? Is het je wens om weer wat vaker een blokje om te wandelen? Een rollator kopen kan de uitkomst voor je zijn! Met een rollator verbeter je de stabiliteit tijdens een wandeling. Stoepen zijn lang niet altijd egaal, wat de kans op een struikelpartij vergroot. Door op een rollator te steunen ga je een valpartij tegen! Een rollator kopen is tegenwoordig niet eenvoudig. Het hulpmiddel wordt in tal van verschillende soorten en formaten aangeboden. Naar wat voor model zoek jij? In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden die je hebt.  

Rollator kopen begint bij modellen vergelijken 

Een rollator kopen start voor veel mensen met de keuze tussen een model voor binnen en een model voor buiten. Het verschil zit hierbij onder meer in de elementen die aan het ontwerp van een rollator zijn toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een handige mand aan de voorzijde van de rollator bij een model voor buiten. De mand is geschikt voor het meenemen van de boodschappen, een handtas, enzovoorts. Ook zijn modellen voor buiten vaak uitgevoerd met een haak aan de zijkant. Rollators voor binnen hebben dit niet, maar beschikken wel over een plateau waarop je een bord en bestek kunt zetten of leggen. Daarbij maakt de constructie hiervan het makkelijker om de rollator langs hoekjes te draaien. 

Andere aandachtspunten bij een rollator kopen 

Naast de reeds beschreven punten is het bij een rollator kopen belangrijk om op je lengte te letten. De meeste rollators zijn geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1,60 en 1,85 meter. Ben je langer dan dit, dan is het beter om voor een ander model rollator te kiezen. Het voorkomt onder meer dat je krom gaat lopen tijdens een wandeling.