Hoe biker boots te onderhouden en waterdicht te maken?

Hoe maak je biker boots waterdicht? Op dezelfde manier waarop je alle kwaliteitsschoenen van leer waterdicht maakt en onderhoudt. Je biker boots zullen immers onderhevig zijn aan stof, vuil, puin en ook water enzovoort van de weg. Door een beetje moeite te doen om ze te onderhouden en ze waterdicht te houden, houd je ze jarenlang in goede staat. Als je investeert in een kwaliteitspaar, kun je ze misschien zelfs gaan dragen als je niet rijdt!

Om te beginnen moeten je biker boots schoon en droog zijn. Het is ook belangrijk dat ze worden ingebroken voordat je een waterdicht makende behandeling toepast. Zorg ervoor dat je vuil of stof verwijdert. Als je toch een reinigingsproduct moet gebruiken, kun je een vochtige doek gebruiken, maar voor het beste resultaat wil je zadelzeep gebruiken. Zadelzeep is een reinigingsproduct voor leer, dat leer reinigt maar ook voedt zodat het soepel blijft. Laat je laarzen volledig drogen.

Biker boots waterdicht maken voor de beste resultaten Best

Voor de beste resultaten moet je een proces in drie stappen gebruiken om leren biker boots waterdicht te maken. Je moet de rand afdichten, de laarzen zelf conditioneren en vervolgens waterdicht maken.

Om de rand af te dichten, breng je een naad afdichtmiddel rond de rand aan. Het is een siliconenverbinding, net als siliconenlijm. Rijg een kleine kraal rond de rand, smeer dan in de rand en naai met een schone doek en veeg het overtollige weg. Een goede uniforme coating is wat je nodig hebt. Laat het volledig drogen. Voeg voor het aanbrengen van een waterdicht makende behandeling wat leerconditioner toe, zoals leerolie. Dit hydrateert het leer, houdt het soepel, maar voegt ook een laag lipiden (eigenlijk vetten) toe die de poriën verzegelt. Lederolie geeft een lichte waterdichtheid, maar niet genoeg voor het volledige gewenste effect.

Je kunt natuurlijk ook andere producten gebruiken, wassen zijn er en werken voor het afdichten, beschermen en voeden van leer. Je wilt echter alle producten vermijden die conserveermiddelen of andere synthetische toevoegingen bevatten die schadelijk kunnen zijn. Waterdicht makende behandelingen moeten het oppervlak van je laarzen bedekken, waardoor er in wezen een vettige laag tussen het leer en de elementen ontstaat. Denk aan het verzegelen van gekookt vlees in geklaarde boter; de vetlaag zorgt ervoor dat schadelijke chemicaliën niet in je laarzen dringen en beschermt ze ook tegen lichte slijtage.

Het andere gunstige effect is dat een natuurlijk leerconserveermiddel als lotion op de huid werkt, waardoor deze zowel gehydrateerd, soepel als sterk blijft. Leer IS tenslotte huid. Droog leer wordt broos, dus een dergelijke behandeling zorgt ervoor dat je laarzen niet uitdrogen en barsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *