Verzorging

Het gebruiken en bewaren van een condoom

Het gebruiken en bewaren van een condoom 

Een condoom helpt jou en je partner te beschermen tegen soa’s, soa’s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Een soa kan veel pijn veroorzaken daarom zijn condooms zo belangrijk. Naast dat condooms je kunnen beschermen tegen soa’s zorgt het ook dat het vrouwelijke geslacht niet zwanger raakt. Maar waar worden condooms van gemaakt? Kan je olie als glijmiddel gebruiken samen met de condoom? Welke soorten condooms is het beste? Veel vragen en als je het allemaal voor het eerst doet komt er veel op je af. Veel jongeren hebben vaak niet de kans om er met zijn of haar ouders over te praten. Seks is namelijk een enorm taboe waar vooral de oudere generatie zich over dood zwijgt. Nu is het helemaal niet erg om om hulp te vragen op het moment dat je condooms nodig hebt. Zo weet je zeker dat het veilig gaat en dat er geen lasten ontstaan. 

Soorten

Als je naar de winkel of drogisterij gaat is het vaak een hele onderneming. Er zijn zoveel soorten en merken. Tegenwoordig zijn er zelfs condooms met smaak. Een condoom is makkelijk scheurbaar zorg dus voor gebruik dat je geen lange en scherpe nagels hebt. Tijdens het gebruik van de condoom zorg dat je handen clean zijn. Ook dit voorkomt dat de sperma niet aan de buitenkant van de condooms komt. Condooms zijn gemaakt van Latex en worden geproduceerd sinds 1930. Vrijwel alle rubber komen uit andere landen zo ook latex. Het laatste wat je wilt is dat de condooms scheuren, daarom is er een team aan specialiste die de beste rubbere latex condooms testen. De vloeibare latex bewaren ze dan in grote tonnen ongeveer zeven dagen. Condooms worden verkocht in verschillende aantallen, denk aan verpakt met vijf of tien en soms ook twaalf. 

 

Risico 

Het is dus belangrijk dat je zorgvuldig met condooms omgaat, nadat je het pakje hebt gekocht is er natuurlijk een vervaldatum. Deze datum kan je vinden op de condoomverpakking zelf of op het doosje. Hoe langer jij de condooms gebruikt na de vervaldatum hoe meer risico je loopt dat hij scheurt en dat is het laatste dat je wilt. Condooms bewaren op een veilige manier, hoe doe je dat eigenlijk? Het antwoord is heel simpel. Niet bij scherpe voorwerpen, niet bij hete verwarmingen. Breng ook nooit twee over elkaar aan, lekker veilig zul je denken? Nee niet dus. De kans dat de condoom scheurt is nog groter. Een is voldoende. Als vrouw zijnde heb je ook zeker meer voordeel. Hierdoor duurt het langer tot je partner komt. Gebruik geen olie bij de condooms, hierdoor heb je kans dat de condooms oplossen. Gebruik daarentegen een glijmiddel op waterbasis.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *