Lichtkoepel
Wonen

Een lichtkoepel aanschaffen? Dit moet je weten

De naam zegt het al: een lichtkoepel is een koepel die licht door kan laten in een donkere ruimte. Een andere naam voor lichtkoepel is dakkoepel. Lichtkoepels kun je open zetten, waardoor er frisse lucht naar binnen kan in de ruimte waar de lichtkoepel is toegepast. Veel mensen kiezen voor lichtkoepels omdat het energiezuinige, efficiënte en duurzame alternatieven zijn op lampen en ramen.

Lichtkoepel

Vormen

Er zijn veel verschillende soorten en vormen lichtkoepels om uit te kiezen en ze zijn ongetwijfeld niet allemaal geschikt voor jouw smaak, maar de kans bestaat dat ze ook niet geschikt zijn voor jouw woning. Want een lichtkoepel moet wel ruimte hebben. Er is ook groot verschil in materiaal wat weer invloed heeft op de duurzaamheid maar vooral ook het uiterlijk van de koepel.

De opties om uit te kiezen

Je kunt lichtkoepels in allerlei vormen kopen: rond, vierkant, rechthoekig en zelfs piramidevormige koepels zijn verkrijgbaar. Zo vind je altijd een koepel die precies past bij de stijl van jouw woning! Ook qua afmeting zijn er vele mogelijkheden en kun je de juiste maat voor jouw dak, carport, schuur of veranda kiezen. Ook kun je nog kiezen tussen transparante modellen en matte lichtkoepels. Een transparant model zorgt voor een natuurlijke lichtinval en een mat model zorgt voor warmtewering tijdens warme dagen.

Lichtkoepel

Vraag om hulp

Heb je eigenlijk geen idee waar te beginnen in je zoektocht naar de beste koepel voor jou? Wees niet bang om hulp te vragen want er zijn genoeg bedrijven zoals Bouw-handel.nl waar ze echt niet te beroerd zijn om je bij te staan in je keuze.