Licht eiken vloer
Wonen

Een licht eiken vloer is zeker het overwegen waard

Dankzij de duurzaamheid en door betere technologie zijn hardhouten vloeren populairder dan ooit. Als je de keuze hebt gemaakt, blijft er waarschijnlijk nog één lastige vraag over, neem je een licht eiken vloer of toch een donkere? Bij het nemen van houten vloeren in huis zijn er zoveel opties en mogelijkheden dat het goed is te overwegen welke keuze je gaat maken.

Eenmaal gelegen zul je er toch een tijdje tegenaan moeten kijken. Heb je kinderen en- of huisdieren dan zijn lichtere hardhoutsoorten ideaal, omdat een lichtere kleur de neiging heeft stof en vuil wat beter te maskeren. Een donkere hardhoutsoort daarentegen maskeert weer beter lichte beschadigingen, zoals krasjes of putjes in de vloer.

Lichter oogt helderder en groter

Hebben de kamers in je woning minder vierkante meters dan je in werkelijkheid zou willen, dan kan de lichte kleur van de vloer je ruimte opfleuren en hem groter doen lijken. Een lichtere kleur wekt de illusie dat een ruimte groter is. Een trucje dat veel toegepast wordt bij verbouwingen waarbij een verlaagd plafond is aangebracht.

Terwijl een donkere kleur meer zorgt voor een dramatisch design statement en hierdoor overweldigend kan overkomen in het decorontwerp, is het kiezen van een lichte kleur juist voor meer fleur en vrolijkheid. Een lichte glanzende vloer weerkaatst nu eenmaal meer, vooral als ze glanzend zijn en dat zijn dit soort vloeren over het algemeen.

Een lichte kleur is tijdloos

In perceptie zijn lichtgekleurde hardhouten vloeren tijdloos en traditioneel. Hoewel door de jaren heen is aangetoond dat huizen met een donkere vloer vlugger van eigenaars deden veranderen, komt deze trend vandaag de dag totaal niet meer ter sprake.

Zit je nog in dubio welke kleur het beste bij je thuis zal werken, probeer een paar kleurstalen. Vergelijk deze meerdere keren per dag, zodat je een beeld krijgt bij dag- en kunstlicht. Vraag het inspiratiemagazine aan bij www.knulsthoutenvloeren.nl en bekijk de vele mogelijkheden.