Lifestyle

Een herwaardering van \’dichtbij\’

Verre reizen zitten er dit jaar door de Corona-epidemie jammer genoeg niet in. Hoewel, zo jammer is dat nu ook weer niet. Overdrijven we de laatste jaren namelijk niet een klein beetje met onze reizen? Op Facebook zie ik meer vrienden poseren bij de Machu Pichu dan op het strand van Ameland. Voor een vakantie van een week of twee kiezen sommige mensen er al voor om de halve aardbol over te reizen om in Bali op het strand te gaan bakken. Alleen al wat het klimaat betreft vind ik dit persoonlijk niet heel passend. Bovendien vraag ik me af of deze mensen alle culturele schoonheden en natuurpracht in Nederland al hebben uitgeput, dat ze zover weg moeten gaan. Ik betwijfel dat sterk. Eerder denk ik dat het een hype is om zover mogelijk weg te gaan. Wat dat betreft is deze crisistijd een mooie gelegenheid voor een herwaardering van 'dichtbij'. In deze blog een tip over wat 'dichtbij' te bieden heeft!

Genieten op de Veluwe

Wie aan vakantie nederland denkt, denkt natuurlijk aan de Veluwe. En wie dat niet doet, zou dat wel moeten doen! Op de Veluwe vindt iedere natuurliefhebber en ook de cultuurhongerige toerist namelijk wat hij zoekt. Allereerst natuurlijk vanwege het unieke natuurgebied. De Veluwe is vooral bekend als heidegebied. Bijzondere dieren die het hun thuis noemen zijn onder meer de nachtzwaluw, de roodborsttapuit, de boomleeuwerik en de kommavlinder. Bovendien is er dit jaar sinds meer dan een eeuw weer een wolf gesignaleerd op de Veluwe, al is de kans dat u dit tegenkomt (gelukkig) zeer klein. Voor de cultuurliefhebber is er het Krollermuller museum. De bekendste werken in hun collectie komen van de hand van Vincent van Gogh. De Aardappeleters en Cafe Terras Bij Nacht zijn enkele absolute topstukken.

Overnachten op de Veluwe

Overnachten op de Veluwe zelf is met die nabije wolf misschien niet zo'n goed idee, maar overnachten in de buurt kan ik zeer aanraden. Er is te veel te zien om dat allemaal in een dag te persen. Een goede uitvalsbasis is bijvoorbeeld het plaatsje Nunspeet. Hier bevindt zich een fijn hotel waar u op Voordeeluitjes.nl momenteel een voordelige deal kunt vinden. Voor een halfpensioen van drie dagen betaalt u 89,50. Bij het hotel bevindt zich onder meer een sauna en een binnenbad. In Nunspeet zelf kunt u onder andere de Dorpskerk bezichtigen. Misschien net niet zo indrukwekkend als de Machu Pichu, maar heel veel scheelt het niet!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *