Een dramatische gebeurtenis op de jachthaven

Afgelopen weekend is er iets verschrikkelijks gebeurt, namelijk de boot van mijn opa en oma is gestolen in de haven. Er waren gelukkig veel getuigen bij die dingen hebben gezien. Mijn opa en oma zouden volgende week een week op vakantie gaan met de boot. Dit gaat helaas niet meer door, maar ze weten niet dat mijn ouders en ik een leuke verassing voor ze in petto heb.

Hoe kon dit gebeuren?

Toen mijn opa afgelopen vrijdagmiddag de boot afsloot en alles netjes achter liet, was er nog niks aan de hand. Zondagochtend kreeg mijn opa bericht van de havenmeester met de vraag of opa zijn boot misschien op een andere ligplaats had gelegd, omdat de boot niet meer in zijn huidige ligplaats lag. Opa schrok meteen en pakte de fiets naar de haven. Hij is een rondje gefietst en kon inderdaad zijn boot niet meer vinden. Hij is meteen naar de camera beveiliging gaan kijken, samen met de havenmeester. Je kan overduidelijk zien dat er twee zwartgeklede mannen de boot opstapten om een uur of twee in de nacht. Dankzij camerabeveiliging.nl zijn wij een heel stuk verder gekomen met het onderzoek. Uiteindelijk zijn de twee heren weten te identificeren, alleen zijn wij nog op zoek naar deze mannen.

Opa en oma balen als een stekker, dat zij volgende week niet met de boot op vakantie kunnen, dus hebben mijn ouders en ik een kleine verassingen weten te regelen

Nooit verwacht

Wij vroegen de donderdag na het incident aan mijn opa en oma of zij een kopje koffie wilden komen drinken, om een aantal dingen te bespreken over de diefstal. Opa en oma kwamen aan fietsen en we hadden allemaal ballonnen opgeblazen. Mijn opa vroeg zich meteen af of hij vergeten was dat er iemand jarig is. In koor riepen wij met z’n drieën: verassing! Wij vertelde opa en oma dat zij een weekje op onze kosten naar Terschelling mogen, in een super luxe hotel aan de zee.

Mijn oma hield het niet meer droog en kreeg tranen van geluk. Na zo’n ellendig weekend, toch nog iets positiefs. Mijn opa en oma waren erg dankbaar.

Op vakantie

Op de dag dat mijn opa en oma vertrokken naar Terschelling, gingen wij ze natuurlijk even uitzwaaien. Het onderzoek naar de boot loopt nog en ondertussen kunnen mijn opa en oma heerlijk genieten van hun welverdiende vakantie. Als kers op de taart hebben ze ook nog een heerlijke wijnproeverij van ons erbij gekregen.