Geen categorie

Een auto kopen met een negatief BKR

Een negatief BKR is geen gunstige situatie bij het kopen van een nieuwe motor, auto, boot, scooter of caravan. Voornamelijk het lenen van geld voor deze doeleinden gaat lastiger dan bij een positief BKR. Vandaag ga ik het hebben over de mogelijkheden bij een negatief BKR.

BKR-registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en registreert alle leningen die je afsluit. Geldverstrekkers kunnen in een bestand zien welke leningen je hebt lopen en of er eventuele betalingsachterstanden zijn. Een negatieve BKR registratie is van toepassing als je op enig moment niet in staat bent om te kunnen betalen. Met een later verzoek kun je de registratie weer laten verwijderen maar tot die tijd kan het moeilijk zijn om een auto te kopen, huren of leasen, dit komt door de BKR-toetsing. BKR is zowel voor geldverstrekkers als voor jou een beschermend middel. Geldverstrekkers kunnen zo zien of ze aan jouw een lening willen verstrekken, maar aan de andere kant is het voor jouzelf een stok achter de deur om niet nog verder in de schulden te raken.

Voertuig kopen

Het lenen van geld voor deze uitgaven gaat lastiger met een BKR-registratie. Bij sommige BKR geld verstrekkers is het echter toch mogelijk een lening af te sluiten, echter word dit vaak afgeraden. De uitspraak ‘geld lenen kost geld’ is hierbij zeer toepasselijk. Er wordt hierbij vaak aangeraden om voor een occasion te gaan om zelf door te sparen tot het gehele bedrag voor het nieuwe voertuig in 1 keer betaald kan worden.

Auto leasen

Een auto leasen met een negatief bkr. Een auto leasen waarbij er geen BKR wordt getoetst kan. Het bedrijf kan dan niet inzien of je een BKR registratie hebt. Dit kan zowel voor een nieuwe als voor een oudere leaseauto. Toch zijn er nog wel leasebedrijven die wel doen aan een BKR toetsing. Organisaties mogen niet zomaar een BKR-toetsing uitvoeren voordat er een laesecontract wordt aangeboden. Hierbij moet het bedrijf toestemming krijgen van de klant voor een BKR-toetsing. Echter is het vaak wel een vereiste om hiervoor toestemming te geven om uiteindelijk een shortlease contract af te kunnen sluiten.

Auto huren

Een auto huren met een negatieve BKR-registratie is gewoon mogelijk. Als je er zeker van wilt zijn dat dit echt geen probleem is voor het desbetreffende autoverhuurbedrijf kun je altijd vooraf contact opnemen. Zo kom je niet voor onvoorziene problemen te staan.

Een auto huren, kopen of leasen met een BKR registratie is in sommige gevallen dus gewoon mogelijk, echter is het niet zo gemakkelijk.