Tip

Waarom zou je een e bike kopen?

Een e bike kopen kun je doen om de meest uiteenlopende redenen.

  • Je conditie is niet meer zoals deze was
  • Je moet dagelijks grote afstanden afleggen
  • Je hebt een beperking
  • Je wilt energie overhouden voor leuke dingen
  • Je wilt nog adem overhouden om onderweg te kunnen kletsen
  • enzovoort.

Maar vooral het gemak van wel bewegen en weinig inspanning wordt vaak genoemd als reden voor aanschaf van een e bike. Een e bike kopen is echter geen dagelijkse kost. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden en er zijn ook nog eens veel verschillende e bikes te koop. Waar kijk je naar als je een e bike wilt gaan kopen?

Bepaal je budget

Je budget zal, in alle waarschijnlijkheid, de doorslaggevende factor zijn voor de aanschaf van een e bike. Maar voor je je budget kunt bepalen, zul je eerst moeten weten wat een gemiddelde e bike kost. Je kunt hiervoor online kijken, zoals in bovenstaande link, maar je kunt ook de ervaringen van vrienden, familie en collega's mee laten tellen. Door je budget te bepalen weet je precies hoeveel je nog moet sparen om de e bike te kopen die je graag wilt.

Welke e bike kopen?

Kies je voor een sportief model of zit je liever rechtop? Ga je de e bike gebruiken in plaats van je auto? Moeten de kinderen, de hond en de boodschappen allemaal tegelijk meekunnen? Ga je lange ritten maken? Fiets je er alleen op naar je werk? Hoeveel kilometer verwacht je te fietsen? Allemaal factoren die van belang zijn voor het uitkiezen van jouw perfecte e bike. E bikes zijn er in alle bekende modellen. Van oma-fiets tot mountainbike, in ieder model is ook wel een e bike te koop. Wanneer je de e bike in een openbare stalling moet plaatsen, bijvoorbeeld op school of op je werk, is het wel handig als je de accu er gemakkelijk af kunt halen.

Kies de fiets die bij je past!

Maar hoe weet je dat nu? Door een proefrit te maken in één van de winkels. Je voelt dan direct of de zithouding op deze e bike bij je past of dat je liever zit zoals op die e bike. De medewerkers in de winkel kunnen je, ook nu, op 1,5 meter afstand, goed van advies voorzien. Je weet dan zeker dat je een e bike koopt die past bij jouw wensen en eisen. De accessoires, zoals een fietsmand, tassen en extra verlichting of een kettingslot, kun je dan direct in de winkel uitzoeken.