De voordelen van green juices

green juice

Prachtige groene sappen gemaakt van spinazie, komkommer, selderij en appel; green juices brengen veel voordelen met zich mee. Een green juice kan je thuis zelf maken als je een sapcentrifuge of juicer hebt, je kan ze in de winkel halen of ergens bij een cafe. Een groene juice wordt gemaakt van voornamelijk groente en soms word er voor de smaak wat fruit aan toegevoegd. Hierbij geldt; hoe meer groente er in de juice zit hoe gezonder de juice is. Zo zitten er in fruit juices een hoop onnodige fruitsuiker en krijg je bij het drinken van een groen sapje vooral veel vitamines en mineralen binnen zonder de suikers. Wil je meer weten over de voordelen van groene juices? Lees dan vooral verder.

green juice

Je krijgt meer energie

Als je dagelijks een groen sapje drinkt zal je al snel merken dat je meer energie krijgt. Het is goed om je green juice op een lege maag te drinken in de ochtend, zo kan de sap zijn optimale werking doen. Een groen sapje zit vol met micronutrienten die je helpt je energieker te voelen. Ook als je midden op de dag een inkak momentje hebt is het een goed idee om een groene juice te drinken voor een fijne oppepper.

Je vetverbranding wordt verbeterd

Door het drinken van groene sapjes krijg je veel groente binnen en die helpen je als je graag af wil vallen. Zo geven groenten ons lichaam en verzadigd gevoel en zo krijg je minder behoefte aan het snacken van ongezond eten. Je geeft je lichaam wat het nodig heeft en daarom zal je minder behoefte hebben aan wat je lichaam niet nodig heeft.

Het is goed voor je hart

Bladgroenten hebben veel nitraat in zich. Nitraat is een stofje dat enorm goed is voor je hart en bloedvaten. Dit betekent dat het drinken van groene sapjes met bladgroenten zoals spinazie en boerenkool een positieve werking heeft op het functioneren van je hart.

Het versterkt je immuunsysteem

En ander fijn voordeel van het drinken van groene sapjes is de versterking van je immuunsysteem. Zo hebben groene sapjes een ontgiftende werking. Vooral bleekselderij werkt enorm ontgiftend en is daarom goed om toe te voegen aan je groene sap. Het is ook een goed idee om groene poeders toe te voegen die ontgiftend werken zoals spirulina of tarwegras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *