Tip

De voordelen van een audicien aan huis

Voor slechthorende mensen zijn er gelukkig genoeg hoortoestellen op de markt. Er zijn zelfs hele winkels met hoortoestellen. Echter is het niet voor iedereen altijd mogelijk om de weg op te gaan, daarvoor is het concept de audicien aan huis bedacht. Het concept is eigenlijk heel simpel, de audicien komt aan huis met een rijk skala aan gehoorapparaten waarbij de klant word getest middels een hoortest en vervolgens voorzien van een afgesteld gehoorapparaat. In deze blog ga ik kort de voordelen van een audicien aan huis bespreken.

Apparatuur

De audicien heeft, net zoals in een fysieke winkel, altijd al het benodigde mee om goed te kunnen testen en een passend toestel aan te kunnen meten. Een groot pluspunt aan het testen binnen jouw huis is dat het toestel gelijk getest kan worden in een omgeving waar je jezelf veel bevindt. Zo kunnen achtergrondgeluiden en andere omgevingsfactoren meespelen in de hoorervaring van een toestel die je in een winkel niet hoort. Het toestel kan gelijk goed worden afgesteld naar jou specifieke wensen. Zo voorkom je negatieve ervaringen met een gehoortoestel en vele audicien bezoekjes voor het bijstellen van het apparaat. Iedereen wil immers toch gewoon kunnen genieten van het beste geluid en een fijne ervaring

Geen vervoer

Voor sommige mensen is het lastig om zichzelf van plaats naar plaats te vervoeren, denk bijvoorbeeld aan een wat oudere persoon die afhankelijk is van hulp. Een audicien aan huis zorgt er hierbij voor dat files, openbaar vervoer en ander verkeer vermeden wordt en de persoon zelfstandig met een audicien te werk kan gaan zonder de hulp in te moeten schakelen van andere. Het enigste wat er moet gebeuren is een afspraak tem aken via telefoon of mailcontact.

Geen hogere kosten

Je zou denken dat een audicien aan huis tot hogere kosten zou leiden, echter is niet niet waar. Een audicien aan huis heeft geen kosten van een fysieke winkel (denk bijvoorbeeld aan huur) en kan hierdoor dus vaak goedkopere diensten leveren. Het enigste wat er misschien bijkomt is een vergoeding van de te gereden kilometers. Je kunt met een audicien aan huis dus gewoon genieten van de beste service voor een toegankelijke prijs.

Een audicien aan huis heeft dus genoeg voordelen om het eens te proberen. Je hoeft niet bang te zijn voor een mindere service of hogere kosten, en vaak is een belletje voor een afspraak zo gemaakt. Iedereen wil immers toch genieten van muziek of het gezang van vroege ochtend vogeltjes.