gezonde levensstijl behouden
Verzorging

De beste tips voor een gezonde levensstijl

De een wilt een gezondere levensstijl naleven om af te vallen, de ander om zich fitter te voelen. Wat je reden ook is, het is altijd goed om te werken aan een gezonde levensstijl. Wil je graag gezonder worden en snel afvallen, dan kan je in Amersfoort afvallen met een beetje hulp. Er zijn genoeg manieren om verantwoord af te vallen: cryo bij JV Clinic, afvallen met momentum. Maar hoe blijf je op gewicht en houd je vast aan je nieuwe gewoonten? Lees deze blog en kom achter onze tips voor een gezonde levensstijl.

Drink genoeg water

Dit is vast niet de eerste keer dat je dit hoort: drink genoeg water! Je lichaam bestaat voor tweederde uit water, wat je op peil moet houden om te zorgen dat je lichaam optimaal blijft werken. Drink je te weinig water, dan heeft dat invloed op je energie door de dag heen en je alertheid. Te weinig water drinken kan dus ook invloed hebben op je werk. Ongeveer twee liter water drinken per dag is genoeg.

Word een bewuste eter

Het is belangrijk dat je bewust bent bij wat je eet. Niet alleen bewust bent bij de keuzes die je maakt over wat je in je mond stopt, maar ook écht bewust aan het eten bent. We hebben altijd haast, zitten te eten voor de tv en zijn tijdens het eten snel afgeleid door onze telefoon. Schuif eens alles aan de kant, de tv uit en ga rustig zitten om te eten. Dit zal ervoor zorgen dat je langzamer eet, je spijsvertering helpen, ervoor zorgen dat je niet te veel eet en ervoor zorgen dat je je eigen kookkunsten meer waardeert.

Blijf in beweging

Ook als je om welke reden dan ook niet intensief kan sporten, is deze tip voor jou. Regelmatig in beweging zijn is voor iedereen belangrijk. Dit kun je makkelijk bereiken door een stukje te gaan lopen. Lopen wordt geassocieerd met meerdere voordelen voor je lichaam. Denk aan de vermindering van kans op chronische ziekten en stress. Het wordt aangeraden om per dag minstens 30 minuten de tijd te nemen om een stukje te lopen.

Geef je lichaam rust

Tot slot: geef je lichaam tussen alle drukte door ook genoeg rust. Slaap je te weinig, dan heeft dat meer invloed op je gezondheid dan je denkt. Genoeg slapen kan je zelfs helpen afvallen. Ga dus eens lekker op tijd naar bed vanavond.