Dagje wellness
Tip

Dagje Wellness

Alhoewel velen van ons niet precies weten wat wellness inhoudt neemt het steeds een belangrijkere plaats in, in ons leven. Tegenwoordig is pakweg een ieder gewend aan een drukke levensstijl en hebben wij weinig tijd voor onszelf. De meeste van ons zoeken aan het eind van de rit of in onze vrije tijd een wellness kliniek op, om ons te laten verwennen of simpelweg te bekomen van alle beslommeringen en stress.

Wat is wellness

Alvorens de verschillende mogelijkheden van een dagje wellness te bespreken, is het goed om nog even het begrip wellness te bespreken. Wellness is in vele samenlevingen een beetje anders gelegd. In Europa wordt met wellness bedoelt, het welzijn van je lichaam, ziel en geest en dus intellectuele maar ook spirituele gezondheid die met elkaar in verbinding worden gesteld.

Tot rust komen

Welnesshotel en –kliniek

Er zijn op het gebied van wellness daarom verschillende mogelijkheden. Je kunt bij een welnesskliniek bijvoorbeeld terecht voor een scala aan behandelingen. tegenwoordig zijn er ook Wellness hotels, dit zijn hotels met niet alleen een zwembad maar allerhande mogelijkheden die bij wellness horen. Denk daarbij aan sauna’s, Yoga, meditatie maar ook fitness en hotstone- massage. Dezelfde behandelingen kom je uiteraard ook in klinieken tegen.

Sauna

Een sauna is bijvoorbeeld heel goed voor je lichaam. Niet alleen ontspant het je spieren maar worden je poriën ook opengesteld waardoor giftige vloeistoffen hun weg naar buiten banen. Daarnaast ga je er ook vat pondjes van verliezen. Je kunt kiezen voor de traditionele Sauna maar ook voor de infraroodsauna.

Sauna

Yoga

Yoga is ook heel populair bij wellness. Door middel van instructies worden de rek en strekoefeningen maar ook ademhalingstherapie jou aangeleerd. Je bent in groepsverband bezig en onder yoga muziek wordt je lichaam ziel en geest in balans gebracht. Yoga is geen godsdienst en ook geen sport, maar zorgt er wel voor dat je fysiek sterker wordt en beter kunt slapen.