Geen categorie

Een betonmixer is onmisbaar in de bouw

Een betonmixer is een onmisbaar onderdeel van de bouw. Met een betonmixer zorg je ervoor dat het beton, op de juiste manier gemixt, aankomt op de bouwplaats en dan direct klaar is voor gebruik. Ideaal natuurlijk voor het maken van de fundamenten voor een huis, huizenblok of kantorencomplex. Maar hoe kom je aan zo'n apparaat? En dan ook nog een die voldoet aan jouw wensen? Dan ga je natuurlijk online. Hier worden alle beschikbare zelfrijdende betonmixers uit Nederland en diverse andere landen aangeboden. Zo kun je het treffen dat je voor een leuke prijs precies dat apparaat op de kop weet te tikken dat je wilde hebben.

We hebben allemaal wel eens een betonmixer gezien

Het zijn die apparaten die op een vrachtwagen staan waarvan de "ketel" heel rustig ronddraait tijdens het rijden. Door dit draaien zorg je voor twee dingen: het beton hardt onderweg niet uit én het beton is precies goed gemixt wanneer de vrachtwagen aan komt op de bouw. Het beton wordt bij de mortelcentrale in de betonmixer geladen. Het moet dan, tot op de klus, continu in beweging blijven om te voorkomen dat er een dikke laag beton vast komt te zitten in de mixer. Maar te snel bewegen is ook weer niet verstandig. Dit kan er voor zorgen dat de vrachtwagen minder stabiel wordt. En veiligheid voor alles!

Kies de vrachtwagen met opbouw die voldoet aan jouw wensen en eisen

Online vind je, zoals gezegd, dus betonmixers in alle soorten en maten. Van verschillende merken, bouwjaren en verschillende afkomst. Het is natuurlijk altijd belangrijk dat een apparaat dat je koopt goed werkt. Daarom is het weer verstandig om online een afspraak te maken voor een bezichtiging. Je kunt de betonmixer dan werkend zien en zelf een proefrit maken in de bijbehorende vrachtwagen. Je kunt dan uitgebreid testen op gebruiksgemak, comfort en kwaliteit. Want als jij kwaliteit in huis haalt, dan komt dat je bedrijf alleen maar ten goede.

Voor je gaat zoeken: maak een wensenlijst

Die lijst hoeft niet heel star te zijn, maar bevat wel de meest essentiële eisen die jij aan een betonmixer stelt. Ook je budget moet in dikke cijfers op dat lijstje staan. Zo weet je zeker dat je niet zomaar over je budget gaat als je een "buitenkansje" tegenkomt. Het is ook verstandig om voor je gaat zoeken informatie over de machines in te winnen. Dit kan online, maar je kunt ook je personeelsleden vragen naar hun ervaringen.