Alles wat je moet weten over het coronavaccin

corona vaccin

Er is begin dit jaar begonnen met het uitdelen van de coronavaccins. Veel mensen hebben hier nog vragen over. Wat moet je allemaal weten over het coronavaccin? In deze blog leggen wij het je allemaal uit. Ben je in de tussentijd op zoek naar een coronatest? Laat het testen bij het bedrijf How Are You Diagnostics.

Hoe gaat het in werking?
Wanneer jij je besluit te vaccineren voor het coronavirus krijg je twee prikken. De tweede prik zou drie weken na de eerste komen. De overheid heeft deze periode verlengt naar zes weken. De tijd tussen de eerste en de tweede prik verschilt per soort vaccin. Zo hebben het Moderna, AstraZeneca en Pfizer allemaal een verschillende tijd zitten tussen prik 1 en 2. 

Kan je bijwerkingen krijgen van het vaccin?

Je kunt zeker bijwerkingen krijgen van het corona vaccin. Er komt een afweerreactie op gang waar je milde klachten van kan gaan voelen. Denk hierbij aan klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, pijn op de plek van prikken, spierpijn en koorts. Deze klachten zijn vaak na een aantal dagen verdwenen.

Hoe lang blijft het vaccin werken?
Het is nog niet bekend hoelang het vaccin blijft werken na aanbreng. Er is wel bekend dat de bescherming na 3 maanden even groot is als bij aanbreng. Hoeveel langer dit zal zijn is dus nog niet bekend en wordt nog onderzocht.

Wanneer is Nederland klaar met vaccineren? 

Op dit moment is Nederland bezig met het vaccineren. Bepaalde beroeps-en bevolkingsgroepen gaan voor. De verwachting is dat in Oktober iedereen is gevaccineerd. Dit hang wel af van de levertijd van de vaccins. Het duurt dus nog wel even voordat we van de corona crisis af zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *