Alles wat je moet weten over de Nijmeegse Vierdaagse

pexels-daniel-reche-1556710

Iedereen kent het wel, de Vierdaagse die al 103 keer is georganiseerd in Nijmegen. Helaas heeft de huidige pandemie roet in het eten gegooid, waardoor een originele Vierdaagse niet mogelijk is. Gelukkig kun je deelnemen aan een alternatieve Vierdaagse! Hopelijk wordt de Nijmeegse Vierdaagse volgend jaar weer georganiseerd en daarom is het belangrijk om alvast te oefenen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze bijzondere wandeltocht.

Hoelang bestaat de Nijmeegse Vierdaagse?

De geschiedenis van de Vierdaagse gaat al meer dan 100 jaar terug. Het idee om vier dagen lang, onafgebroken te wandelen kwam van een militair. Op woensdag 1 september 1909 gaf de NbvLO (de latere KWBN) het startschot voor een tocht die uit zou groeien tot het grootste wandelevenement ter wereld.

Hoeveel mensen lopen de Vierdaagse?

Aan de laatste editie (103e editie) startten 44.702 deelnemers. 41.235 liepen de Vierdaagse uit. Deelnemers komen uit de hele wereld, met meer dan 70 nationaliteiten.

Welke blessures komen het meeste voor?

Veel wandelaars krijgen tijdens de Vierdaagse te maken met verschillende blessures:

  • Achillespeesblessure;
  • Hielspoor;
  • Knieblessure;
  • Shinsplints;
  • Stressfractuur;
  • Spierpijn;
  • Heupklachten.

Wat is de Via Gladiola

De naam Via Gladiola stamt af van de uitdrukking ‘De dood of de gladiolen’. Deze uitdrukking kent een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het krijgen van gladiolen is een symbool geworden voor kracht en overwinning.

Wat zijn de kosten van de Vierdaagse?

Het inschrijfgeld voor de Vierdaagse 2020 bedroeg € 249. Leden van de KWBN betaalden € 232.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *