Geen categorie

Alles over Palm Olie

Er is de laatste tijd veel te doen geweest over palmolie. Het is een goed vervangmiddel voor dierlijke producten. Zeker als je er mee wilt bakken en braden. Maar het zou ook niet verantwoord te verkrijgen zijn. In deze blog vertel ik je meer over palmolie, wat het is en waar je op moet letten. Dan kan ook jij van deze fijne plantaardige olie genieten. Lees je mee?

Wat is Palm Olie precies?

And where does palm oil come from? Palmolie is de olie die koud wordt geperst uit de palmvrucht. Het is één van de meest gebruikte plantaardige oliën ter wereld. Doordat de vraag en aanbod wat dit product betreft groot is, is de prijs over het algemeen erg laag. En dit resulteert weer in meer verkoop. De olie is de basis voor allerlei producten van bakoliën tot zeepjes. Lekker divers te gebruiken dus.

De economie rondom Palm Olie

Omdat de vraag en het aanbod groot zijn, is de palmolie industrie dus ‘big business’. Helaas leven we in een wereld waar dit vaak resulteert in veel winst voor grote bedrijven en een karig loon voor de boeren die de planten verbouwen en de palmolie uit de vrucht winnen. Gelukkig zijn er wel bedrijven die hier wel goed mee omgaan en aan eerlijke handel doen. Dit resulteert vaak in iets hogere prijzen maar dat is dan ook logisch en iets wat we graag betalen. Zo wint iedereen!

Het verkrijgen van Palm Olie

Zoals ik al zei wordt palmolie koud geperst uit de palmvrucht. Er is een hoop te doen rondom de teelt hiervan omdat het in veel gevallen schadelijk is voor de natuur. En dat is gek want palmolie is relatief enorm duurzaam te verkrijgen. Dit omdat de planten wel 30 jaar mee kunnen gaan! Maar ook daarvoor moet je voor je in de winkel staat op zoek naar een bedrijf dat op een verantwoordelijke manier aan haar palmolie product komt.

EPOA als bedrijf

Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld EPOA. EPOA gelooft dat palmolie altijd op een verantwoordelijke manier te verkrijgen moet zijn, niet alleen omdat dat beter is voor onze planeet maar ook voor onszelf. Zo past volgens hen de palmolie goed in iedere gebalanceerd dieet. Daarnaast ondersteunt het bedrijf ook initiatieven om deze markt duurzamer te maken en een betere reputatie te geven. Een bedrijf met beide voeten in het heden maar ook een blik op de toekomst.

Weet jij al waar jij palmolie voor gaat gebruiken?