bamboe voordelen
Geen categorie

4 voordelen van bamboe die je nog niet wist

Denk je bij bamboe aan panda’s? Logisch als je ja zegt, maar bamboe is zo veel meer dan pandavoer. Deze grassoort – ja, bamboe is een gras, geen boom – wordt steeds populairder als materiaal voor allerlei producten. Denk aan bamboe sokken, bamboe babykleding, bamboe vloeren, bamboe handdoeken, noem maar op. Waarom is bamboe ineens zo populair als materiaal voor al deze producten? Dat komt door de vele voordelen! Scroll snel verder en lees vier voordelen van bamboe die je waarschijnlijk nog niet wist!

Bamboe is milieuvriendelijk

Bamboe heeft voor productie geen chemicaliën nodig, vereist weinig water om te groeien en haalt meer carbon dioxide uit de lucht dan hout of katoen. Wat wil je nog meer? Meer zuurstof? Ook dat geeft bamboe je! Bamboe is dus zeer milieuvriendelijk om te produceren. Katoen als voorbeeld daarentegen, verbruikt tot wel 2700 liter water om genoeg katoen te groeien voor één t-shirt. Wil je graag een product dat beter is voor de aarde, kies dan voor bamboe.

Je kan bamboe gebruiken in de keuken

Houdt je van koken én de planeet? Dan hebben we goed nieuws voor je: er worden ook spullen voor in de keuken van bamboe gemaakt. Denk aan snijplanken, pollepels en spatels, borden en saladekommen. Het grote voordeel van bamboe keukenspullen? Er zitten geen geen agressieve chemicaliën of kleurstoffen in, in tegenstelling tot veel plastic keukengerei. Daarnaast kan bamboe tegen een stootje. Laat een van de kinderen je favoriete bamboe schaal uit hun handen vallen, dan hoef je niet te vrezen dat die gelijk kapot valt. Dat is pas zorgeloos koken!

Perfect voor babykleding

Bamboe kleding is niet alleen eco-vriendelijk door de milieuvriendelijke productie, het is ook nog eens biologisch. Dat maakt bamboe stof perfect voor babykleding. Wel hierom: 1) de stof is zacht en schuurt dus niet over kwetsbare babyhuid, 2) het is hypoallergeen en 3) het blijft langer fris ruiken. Niet zo gek dus dat ouders steeds vaker kiezen voor bamboe sokken en rompertjes voor hun baby.

Bamboe is ’s werelds snelst groeiende plant

Nu vraag je je misschien af: als bamboe steeds populairder wordt en we gaan het voor meer producten gebruiken, kan dat dan wel? Jazeker. Een grote vraag naar de plant is geen probleem. Bamboe is namelijk de ‘s werelds snelst groeiende plant! Ben jij nu ook zo benieuwd naar bamboe producten? Probeer het eens uit met iets kleins als bamboe sokken of bamboe pollepels. Bevalt het dan kun je altijd meer bamboe producten aanschaffen. Lees ook onze volgende blog!